Bine ați venit la Isrom Science!
  • Orar:
    Luni - Vineri 8 - 18
  • Telefon:
    +40 752 446 024
  • Email:
    office@isrom.eu

Despre noi

Despre noi

ISROM Science este rodul pasiunii pentru cercetare si inovare industriala a membrilor fondatori precum si a intregii sale echipe.

ISROM Science abordează fiecare proiect de cercetare, din orice domeniu de activitate, din perspectiva multidisciplinară, bazându-se pe un spirit inovativ, universalist.

ISROM Science este conectat la Programele Europene de finanțare a activității de Cercetare Dezvoltare fiind în parteneriat cu mari Universități Europene.

ISROM Science ESTE O COMPANIE INOVATIVĂ DE ENGINEERING.

Noi creăm echipamente mecatronice inovative.

Omul Vitruvian

Omul Vitruvian este un celebru desen realizat de Leonardo da Vinci în jurul anului 1490. Considerat un etalon al omului perfect, Omul Vitruvian este un simbol, o corelație între simetria ideală a corpului uman și simetria întregului.

Omul Vitruvian este desenat pe hârtie, cu cerneală, și arată un bărbat în două poziții suprapuse, cu brațele și picioarele depărtate, integrat într-un cerc și un pătrat. Ca și alte desene care îi aparțin lui Leonardo da Vinci, Omul Vitruvian pornește de la ideea potrivit căreia omul reprezintă un microcosmos al Universului. Această operă a lui Leonardo da Vinci este regăsită și sub denumirile de Canoanele Proporțiilor sau Proporțiile Omului.

Leonardo da Vinci a creat Omul vitruvian ca o ilustrație a unui pasaj ce descria proporțiile corpului uman, pasaj scris cu aproximativ 1.500 de ani înainte de arhitectul roman Vitruvius, în tratatul său de architectura. Astfel, desenul lui Da Vinci este numit chiar în onoarea arhitectului din Antichitate. Desenul Omul Vitruvian arată concepțiile complexe ale lui Leonardo da Vinci despre proporții. În plus, opera reprezintă piatra de temelie a încercării lui Da Vinci de asociere a omului cu natura.

“Oamenii din Antichitate spuneau că omul este o lume în miniatură; şi cu siguranţă acest nume este bine acordat, pentru că la fel cum lumea este compusă din pământ, apă, aer şi foc, trupul uman adună aceste elemente pe pământ” – spunea Da Vinci.

Mai mult de atât, în Renascentism, începuse să circule ideea potrivit căreia anumite părţi ale corpului uman corespundeau sau erau influenţate de diverse părţi sau astre de pe cer. Astfel, în acea perioadă, medicina şi astrologia erau strâns legate. Cercul era asociat elementelor cosmice, iar pătratul, celor pământeşti. Ulterior, această idee a fost preluată de evrei, musulmani şi chiar de creştini.

Opera Omul Vitruvian a lui Leonardo da Vinci conține, pe lângă desenul în sine, propriile observații asupra trupului uman și proporțiile acestuia.

ro_RORomână
Call Now Button